AcasăPoliticaCei trei noi judecatori ai CCR au depus juramantul

Cei trei noi judecatori ai CCR au depus juramantul

La aceasta ora este in plina desfasurare, la Palatul Cotroceni, ceremonia de depunere a juramantului in cadrul careia cei trei noi judecatori ai Curtii Constitutionale fac un pas esential in vederea preluarii atributiilor functiilor in cadrul CCR.

In prezenta lui Klaus Iohannis, dar si a conducerii celor doua Camere ale Parlamentului, Livia Stanciu, Varga Attila si Marian Enache au jurat sa respecte legile si obligatiile pe care le au, in calitate de judecator al Curtii Constitutionale. Cei trei vor avea cate un mandat de 9 ani in cadrul forului condus actualmente, interimar, de catre judecatorul Valer Dorneanu.

Presedintele le-a urat celor trei magistrati CCR succes in activitate. „Daca Presedintele Romaniei are rolul constitutional de a veghea la respectarea Legii Fundamentale, Curtii Constitutionale ii revine indatorirea de a proteja si promova statul de drept si democratia constitutionala cu scopul ultim de a asigura protectia drepturilor fundamentale ale cetatenilor. (…) Va doresc tuturor sa contribuiti la conturarea Curtii Constitutionale ca un pol de stabilitate in arhitectura constitutionala a statului, inclusiv prin jurisprudenta clara, coerenta si predictibila”, le-a transmis seful statului celor trei judecatori ai CCR.

Va amintim ca numirile in cadrul Curtii Constitutionale vin in conditiile in care Augustin Zegrean, Zoltan Puskas si Tudorel Toader si-au incheiat mandatele.

sursa foto:presidency.ro

author avatar
Cristina Stefan
168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger