AcasăPoliticaCei 4 ministri au depus juramantul

Cei 4 ministri au depus juramantul

Cele patru schimbari alese de Sorin Grindeanu in cadrul echipei de la Palatul Victoria au fost oficializate. In sensul in care, dupa ce in cursul diminetii de joi, presedintele a semnat decretele de numire, cu putine minute in urma, Toader, Petrescu, Toader si Plumb au depus juramantul la Cotroceni.

Primul a fost Tudorel Toader, noul ministru al Justitiei, urmat de Mihai Toader – noul sef de la Ministerul Economiei, de Alexandru Petrescu, care a depus juramantul pentru a prelua sefia Ministerului Mediului pentru Afaceri (fiind pana de curand  sef la Economie). Apoi si Rovana Plumb, noul ministru delegat pentru Fonduri Europene, a facut acelasi pas, in fata presedintelui, a sefilor celor doua Camere.

Ca element de culoare, va spunem ca ministrul Toader, care a revenit la sefia Ministerului Economiei, dupa ce avusese aceasta functie si in cadrul Executivului Ponta, a uitat sa isi treaca semnatura pe documentul pe care apoi l-a inmanat sefului statului, cum se procedeaza in cazul ceremoniilor de investire. A facut cale intoarsa, dupa ce din sala i s-a strigat, in chip de ajutor, „semneaza, semneaza!”.

Ceea ce inseamna ca, dupa acest pas, urmeaza predarea si preluarea de stafeta, viitorii ministri urmand sa ajunga la sediile institutiilor pe care le vor conduce de acum inainte.

foto: captura Digi24

author avatar
Cristina Stefan
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger