AcasăPoliticaCe spune Iohannis despre situatia de la Chisinau si despre atacul lui...

Ce spune Iohannis despre situatia de la Chisinau si despre atacul lui Ponta

Presedintele Iohannis a anuntat, vineri, ca urmareste situatia de la Chisinau, dar si ca a vorbit, recent, la telefon, cu liderul moldovean Timofti, pe aceasta tema.

Precizarile din partea liderului de la Cotroceni au venit in apropierea pranzului, in cadrul primei sale aparitii la un eveniment public, de la trecerea in 2016, ceremonie desfasurata cu prilejul Zilei Culturii Nationale. Mai precis, Klaus Iohannis a declarat, la finele evenimentului gazduit de Academia Romana, ca spera sa se gaseasca „solutii pentru pastrarea Moldovei pe calea pro-europeana”.

Totodata, seful statului si-a mentionat sprijinul pentru omologul sau de la Chisinau, in aceasta perioada, dar si speranta ca reprezentantii clasei politice de peste Prut vor avea „maturitatea” pentru gasirea unei solutii optime, dar si pentru „instalarea unui guvern puternic” si pentru „pastrarea caii europene”. „Sunt alaturi de presedintele Timofti in demersurile pe care le face pentru a iesi din aceasta situatie complicata”, a precizat Klaus Iohannis.

Cat priveste acuzatiile le care i le-a adus, in aceasta dimineata, prin intermediul unui mesaj fostul premier Ponta, presedintele a ales sa nu faca niciun comentariu. „Nu ma preocupa scrierile acestui domn”, a raspuns, sec, presedintele.

Cititi si: Ponta, atac dur la Iohannis, in privinta R. Moldova

Seara trecuta, s-a aflat ca Nicolae Timofti l-a desemnat pe Ion Paduraru, actualul secretar general al Administartiei Prezidentiale de la Chisinau si fost ministru al Justitiei, pentru funtia de prim-ministru, urmand ca nominalizarea sa fie supusa votului Legislativului moldovean. Recent, Timofti a respins propunerea lui Vlad Plohotniuc, al carui nume se anuntase ca era sustinut de majoritatea parlamentara, in postura de premier.

259 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger