AcasăPoliticaCe spune Dragnea dupa ce s-a aflat de cererea DNA in cazul...

Ce spune Dragnea dupa ce s-a aflat de cererea DNA in cazul fostului ministru Corlatean

In conditiile in care in aceasta dimineata procurorii au facut public faptul ca, in cazul votului din Diaspora, solicita Senatului aviz in vederea inceperii urmaririi penale a social-democratului care, in noiembrie 2014, la momentul desfasurarii alegerilor prezidentiale, se afla in fruntea Ministerului de Externe, seful sau pe linie de partid s-a declarat surprins de decizia anchetatorilor anticoruptie.

„O sa discutam. E o informatie foarte proaspata si o sa discutam cu colegii nostri. Recunosc ca nu ma asteptam la asta, dar ne intalnim in partid si stabilim ce facem”, a precizat Liviu Dragnea, in urma cu mai putin de o ora, de la sediul formatiunii pe care o conduce.

Intrebat daca in opinia sa ar exista vreo sansa ca ancheta sa ajunga sa se indrepte si asupra altor persoane, inclusiv asupra fostului sef al PSD, Victor Ponta, Dragnea a dat de inteles ca nu crede ca se va intampla asa ceva. „Nu cred ca poate sa ajunga la Victor. N-ar avea de ce. Victor Ponta a fost candidat. Nu inteleg de ce ancheta a ajuns la Titus, dar, sigur, n-am toate informatiile”, a raspuns Dragnea.

Va reamintim ca, din comunicatul prin intermediul caruia se anunta solicitarea DNA-ului catre Parlament, in privinta lui Corlatean, rezulta faptul ca procurorii considera ca fostul ministru „a organizat discretionar sectiile de votare din strainatate, obtinand astfel un folos necuvenit pentru candidatul propus si sustinut de partidul din care facea si el parte”, acesta din urma fiind chiar Victor Ponta, contracandidat, la vremea respectiva, al actualului lider de la Cotroceni.

E important de mentionat si faptul ca procurorii DNA il suspecteaza pe fostul ministru Corlatean de „abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul” si de „impiedicarea exercitarii drepturilor electorale”.

author avatar
Cristina Stefan
184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger