AcasăPoliticaCe spune Dragnea despre varianta plecarii lui Ponta din fruntea Guvernului

Ce spune Dragnea despre varianta plecarii lui Ponta din fruntea Guvernului

La finele zilei in care s-a aflat despre faptul ca Victor Ponta va ajunge in fata instantei, Liviu Dragnea a precizat ca o eventuala decizie a actualului premier de a pleca de la Palatul Victoria nu ar fi deloc buna pentru formatiunea pe care cel dintai o conduce interimar.

In conditiile in care nu au fost putine vocile care au cerut demisia primului-ministru, urmare a trimiterii sale in judecata, prezent, seara trecuta, intr-o emisiune de la postul B 1 TV, Dragnea a facut, practic, o prima precizare in privinta situatiei primului-ministru, dupa decizia DNA privind inaintarea dosarului acestuia la Inalta Curte.

Drept urmare, Dragnea a dat de inteles ca ar vrea ca Ponta sa ramana puternic, cat sa nu ajunga partidul intr-o situatie grea.”O plecare a lui Victor Ponta din fruntea Guvernului poate sa puna partidul intr-o situatie dificila, in sensul ca nu avem nicio garantie ca presedintele Iohannis va desemna un candidat de prim-ministru tot de la PSD”, a explicat Liviu Dragnea.

Mai exact, desi Dragnea sustine ca el crede ca actualul vicepremier Oprea, liderul UNPR, poate fi un bun sef al Guvernului, liderul PSD spune ca partidul sau nu doreste ajunga in situatia politica de a ramane intr-un guvern in care primul-ministru nu e stabilit de formatiunea social-democrata. In cazul in care se va ajunge, insa, la un astfel de moment, fostul ministru sustine ca se va discuta in Coalitie, in vederea gasirii unei solutii.

Reamintim ca Victor Ponta a fost trimis in judecata, alaturi de Dan Sova, si alte persoane, in dosarul „Turceni-Rovinari”, in care actualul este acuzat de coruptie, cu precizarea ca faptele pe care procurorii i le imputa ar fi fost savarsite in perioada in care actualul premier era avocat.

author avatar
Cristina Stefan
177 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger