AcasăPoliticaCe spune Dragnea despre infiintarea de noi sectii de votare in strainatate

Ce spune Dragnea despre infiintarea de noi sectii de votare in strainatate

Liviu Dragnea a lasat sa se inteleaga ca, in intervalul urmator, reprezentantii ministerului de Externe vor incerca sa gaseasca „solutia legala” in aceasta chestiune. Totul dupa ce romanii din diaspora au solicitat suplimentarea numarului sectiilor de votare din strainatate, inainte de turul al doilea al prezidentialelor.

In conditiile in care Ministerul Afacerilor Externe anunta, sambata, intr-un comunicat, referitor la posibilitatea infiintarii unor noi sectii de votare in strainatate, ca „se afla  intr-un proces intern de evaluare consolidata pentru indeplinirea atributiilor ce ii revin in  baza legii 370/2004 si a hotararilor, deciziilor, adreselor si comunicatelor emise de BEC”, vicepremierul Dragnea a venit, la randul sau, cu o serie de precizari in acest sens.

Astfel, social-demicratul a mentionat ca se cauta solutii legale in acest sens, avand in vedere ca ordinul prin care MAE a stabilit numarul de sectii de votare in strainatate nu poate fi modificat, fiind depasit termenul de 15 zile prevazut de lege. „Ei cauta acum care e solutia legala. Pentru ca exista cateva articole in lege care nu permit lucrul asta, de exemplu ordinul prin care sa fie desemnat numarul de sectii de vot trebuie sa fie emis cu 15 zile- cel mult- de la adoptarea Hotararii de Guvern cu calendarul alegerilor. 15 zile au trecut de mult. Dar eu sunt sigur ca (…) vor gasi o solutie”, a explicat, duminica, vicepremierul Dragnea.

Al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale va avea loc duminica viitoare, pe 16 noiembrie.

163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger