AcasăPoliticaCe spune Dragnea despre decizia lui Ponta de a se retrage de...

Ce spune Dragnea despre decizia lui Ponta de a se retrage de la sefia PSD

Dupa anuntul presedintelui PSD de a se retrage, temporar, din prima functie in partid,  decizie despre care s-a aflat seara trecuta, dintr-o scrisoare pe care Ponta a publicat-o pe contul sau de Facebook, poate cea mai asteptata reactie in randul opiniei publice a fost cea a lui Liviu Dragnea, fost presedinte executiv al formatiunii.

Iar aceasta a aparut, luni, fostul ministru explicand faptul ca formatiunea nu are cum sa se bucure in aceste conditii, adaugand, insa, ca, totusi, ii respecta decizia actualului premier. Asadar, in opinia lui Dragnea, decizia lui ponta de a se retrage din toate functiile detinute in PSD nu e „un eveniment sau o actiune care sa ne bucure sau care sa linisteasca partidul, ba dimpotriva”, coordonatorul proiectelor social-democartilor anuntand ca se impune, odata cu aflarea hotararii lui Ponta, convocarea Comitetului Executiv National „intr-un timp scurt”.

Acest for al PSD „va trebui sa stabileasca calea de urmat”, considera Dragnea, fiind oportuna o decizia e CNEx, decat convocarea unui congres, care, a conchis fostul ministru al Dezvoltarii, ar risca sa „tulbure si mai mult partidul”.

Precizam ca, seara trecute, Ponta a anuntat ca a decis sa se retraga de la sefia PSD, pentru a nu afecta imaginea partidului, avand in vedere ca a ajuns sa fie anchetat de DNA. „Pentru a nu lasa ca aceasta situatie sa afecteze PSD, va aduc la cunostinta decizia mea de nu mai ocupa nicio functie de conducere in Partid pana la momentul in care imi voi demonstra nevinovatia fata de acuzatiile aduse (in ce ma priveste nu functioneaza prezumtia de nevinovatie prevazuta de Constitutie!)”, a sustinut primul-ministru, adaugand ca, daca nu va avea o solutie in justitie pana la Congresul PSD, nu va mai candida la nicio functie de conducere in partidul al carui membru este din anul 2002.

author avatar
Cristina Stefan
98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger