AcasăPoliticaCe spune Dan Sova despre ipoteza de a demisiona din Senat

Ce spune Dan Sova despre ipoteza de a demisiona din Senat

Social-democratul care s-a aflat, anul trecut,  la sefia ministerului Transporturilor, a avut un raspuns scurt si care nu a lasat loc interpretari la intrebarea daca are in gand sa demisioneze din Senat.

Parlamentarul social-democrat pentru care procurorii DNA au cerut, saptamana trecuta, incuviintarea retinerii si arestarii preventive – solicitare ce va fi supusa, cel mai probabil, dezbaterii si votului Plenului Senatului in cursul zilei de miercuri – nu planuieste sa renunte la statutul de senator. Drept urmare, cand a fost intrebat, luni la amiaza, daca s-a gandit la varianta de a demisiona din cadrul Camerei Parlamentului pe listele careia figureaza ca ales, Sova a raspuns: „nu!”. Fostul ministru a precizat, insa, ca tot ce va avea de spus in aceasta chestiune va transmite in plenul Senatului.

Va amintim ca alesii au dreptul sa isi expuna un punct de vedere, inainte ca deputatii ori senatorii sa supuna la vot, in plen, o solicitare cu privire la ridicarea imunitatii parlamentare, procedura necesara anchetarii alesilor, care, se stie, beneficiaza de acest drept, conform Constitutiei.

Pe 18 martie, solicitarea DNA in cazul lui Sova privind incuviintarea retinerii si a arestarii preventive a primit aviz favorabil din partea senatorilor juristi.Procurorii anticoruptie il acuza pe Sova de complicitate la abuz in serviciu, intr-un dosar in care se ancheteaza posibile fapte de coruptie la complexele energetice Turceni si Rovinari.

198 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger