AcasăPoliticaCe spune Basescu dupa acuzatiile lui Simu la adresa unui fost consilier...

Ce spune Basescu dupa acuzatiile lui Simu la adresa unui fost consilier de la Cotroceni

Pentru a nu lasa loc de vreo interpretare in aceasta poveste ajunsa la urechile procurorilor, dar si, mai nou, ale opiniei publice, fostul sef al statului a tinut sa faca o serie de precizari, dupa spusele afaceristului Simu.

In conditiile in care, in prima parte a zilei, Horia Simu arata cu degetul – din apropierea Curtii Supreme- catre un fost consilier de la Cotroceni, pe care il considera „autorul moral” al cauzei ANRP 5, dosar in care afaceristul a fost trimis, recent, in judecata de catre procurorii DNA (cititi detalii aici), Traian Basescu a tinut sa isi spuna punctul de vedere.

Si a facut acest lucru prin intermediul unei postari pe Facebook, din care reiese ca personajul al carui nume a fost vehiculat in aceasta poveste a fost consilier de stat la Cotroceni, in timpul mandatului sau, si nu consilier prezidential. Dar si faptul ca Traian Basescu insista ca in cazul de fata se vorbeste despre o persoana si nu despre Administartia Prezidentiala.

Redam, in cele ce urmeaza, integral, precizarile fostului sef al statului:

„Constat ca, in spatiul public, exista o dezbatere cu privire la implicarea Administratiei Prezidentiale si a unui „consilier prezidential” din timpul mandatului meu in fapte de coruptie referitoare la retrocedari facute de ANRP.

Resping categoric acest tip de abordare!

Din declaratiile domnului Horia Simu si comunicatul DNA, rezulta clar ca este vorba despre o persoana si nu despre intreaga Administratie Prezidentiala.

Mai exact, rezulta ca este vorba despre Daniel Moldoveanu, consilier de stat si nu prezidential si care indeplinea functia de SEF AL COMUNITATII NATIONALE DE INFORMATII…”

Ce sustine Simu

Cu doar cateva ore inainte ca actualul lider PMP sa faca aceste precizari, Simu lasa sa se inteleaga ca „sunt acoperiti autorii morali ai acestui dosar” in care se ancheteaza retrocedarea unui teren situat in Constanta. Cand i-a fost cerut sa precizeze la cine anume se refera, raspunsul afaceristului a fost urmatorul: „imi mentin declaratia, domnul Daniel Moldoveanu”.

Intrebat daca a mers el la fostul consilier sau daca lucrurile au stat invers, omul de afaceri a dat urmatorul raspuns: „Domnul consilier a venit dansul la mine, spunand ca poate sa rezolve aceste dosare, el cunoscandu-se in prealabil cu dna Crinuta Dumitrean, cu care eu nu m-am cunoscut”, Simu adaugand ca la momentul respectiv cumparase deja drepturile litigioase in cazul terenului respectiv.

author avatar
eNational
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger