AcasăPoliticaCe sfori trage Victor Ponta ca sa impuna taxa de solidaritate

Ce sfori trage Victor Ponta ca sa impuna taxa de solidaritate

Victor Ponta ii pune cu spatele la zid pe liberali

Dupa ce a avut grija sa inoculeze in mentalul colectiv sumele astronomice incasate de directorii companiilor de stat, premierul Victor Ponta aduce din nou in discutie taxa de solidaritate.

Victor Ponta ii pune cu spatele la zid pe liberali

Dornic sa-si vada proiectul pus in aplicare, seful Executivului a actionat ca la carte , folosind tot arsenalul de tehnici de manipulare. 20.000 de euro, 15.000 de euro, 40. 000 de euro, acestea au fost cifrele pe care populatia le-a vazut de dimineata pana seara la televizor. In paralel, erau difuzate declaratiile premierului care a puncat ca la stat ”se mananca o paine foarte alba”. Dupa ce s-a asigurat ca mesajul a prins bine la electorat, Ponta incearca acum sa forteze mana liberalilor cu suprataxarea veniturilor mai mari de 1.000 de euro. „Trebuie sa ii conving pe cei care stau pe margine si isi dau cu parerea sau scriu editoriale, ca, daca am puteam sa reducem altfel salariile din regii si companii de stat, am face-o, dar nu putem dintr-un singur motiv: toate aceste salarii sunt pe baza contractelor si orice decid eu maine in CA sau Adunarea Generala a doua zi sunt dat in judecata si castiga procesul”, a  afirmat seful Executivului, explicand ca rezolvarea acestei probleme depinde de vointa liberalilor.

”Nu poate functiona un sistem in felul acesta. Trebuie sa existe si un tip de echitate si solidaritate. Ideea a fost sustinuta de Barack Obama si sustinuta de americani.  (…) Crin Antonescu a inteles foarte bine, dar nu este de acord. Daca nu este de acord nu le adoptam, deciziile in USL se iau prin consens”, a mai spus Victor Ponta.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger