AcasăPoliticaCe se stie momentan despre noul proiect de modificare a CP

Ce se stie momentan despre noul proiect de modificare a CP

In cursul acestei prime zile a saptamanii, Ministerul Justitiei urmeaza sa faca public noul proiect ce vizeaza modificarea Codurilor, astfel incat sa fie cunoscut si dezbatut continutul sau.

La doar o zi de cand Ordonanta 13/2017, care aducea modificari Codlui Penal si de Procedura Penala a fost abrogata, iar din directia Guvernului se anunta ca premierul a cerut „ca in perioada imediat urmatoare Ministerul Justitiei sa demareze de urgenta dezbateri publice cu toate partidele politice si cu societatea civila” pe subiectele continute de actul normativ retras, ministrul a anuntat ca un nou proiect va fi supus dezbaterii publice in cursul zilei de luni. „N-am facut decat sa revenim la situatia dinainte de a emite ordonanta. Deocamdata vom afisa si vom elabora un act. Inainte de a merge cu el mai departe, fara indoiala, toti specialistii si cei care vor sa se exprime vor avea un punct de vedere. Potrivit legii, ea va ramane in dezbatere publica 30 de zile”, a detaliat Florin Iordache.

Va amintim ca deunazi, din comunicatul Guvernului prin care se anunta oficial faptul ca OUG 13/2017 a fost abrogata printr-o ordonanta emisa in sedinta Executivului convocata duminica, rezulta si ca Grindeanu a cerut ministerului condus de Iordache ca sa se parcurga pasii astfel incat noul proiect de lege „sa puna in acord deciziile Curtii Constitutionale, Directivele europene, Codul penal si Codul de procedura penala, in vederea dezbaterii acestuia in Parlament”.

103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger