AcasăPoliticaCe s-a anuntat dupa discutiile Hollande-Iohannis pe tema aderarii la Schengen

Ce s-a anuntat dupa discutiile Hollande-Iohannis pe tema aderarii la Schengen

Va fi, pana la urma, Romania acceptata in Schengen? Aceasta intrebare ar putea avea un raspuns favorabil, cel putin daca este sa ne uitam peste precizarile facute de catre liderul francez, dupa intalnirea cu liderul de la Cotroceni.

„In contextul Uniunii Europene, domnul presedinte Hollande si cu mine am avut discutii si pe dosare sensibile. Am abordat impreuna, si, subliniez, foarte constructiv, tematica aderarii Romaniei la Spatiul Schengen”, a anuntat, intr-o prima faza, Klaus Iohannis, seful statului adaugand, ulterior, in cadrul declaratiei comune de dupa discutiile cu omologul francez, faptul ca „in chestiunea Schengen, Romania e sprijinita de Franta”.

La randul sau, presedintele Hollande a lasat sa se inteleaga faptul ca Franta ar putea sustine aderarea Romaniei la Schengen, intr-o prima faza cu aeroporturile. „Discutiile trebuie purtate la Bruxelles pentru a vedea cum aduc aeroporturile romanesti o contributie in spatiul Schengen prin eficacitatea lor”, a precizat, nuantat, ce-i drept, liderul de la Palatul Elysee.

sursa foto: presidency.ro

author avatar
Cristina Stefan
86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger