AcasăPoliticaCe s-a anuntat din directia Guvernului despre ordonanta privind bugetarii cu salarii...

Ce s-a anuntat din directia Guvernului despre ordonanta privind bugetarii cu salarii mici

Primele discutii avute de catre reprezentantii Executivului pe marginea ordonantei de urgenta care se vrea adoptata saptamana viitoare, dupa analiza din Guvern si dupa discutiile pe care Ana Costea, ministrul Muncii, urmeaza sa le aiba cu sindicatele, au avut loc azi.

In conditiile in care premierul insusi anuntase, la inceputul sedintei saptamanale de Guvern, faptul ca in cadrul intrunirii de miercuri urmeaza sa poarte o prima discutie cu ministrii pe un proiect de ordonanta de urgenta menit sa asigure „corectari imediate a disfunctionalitatilor care au venit pe fondul cresterii salariului minim si a comprimarii claselor salariale in jumatate inferioara a grilei de salarizare”, un proiect care se doreste a fi aplicat inca din a doua jumatate a acestui an si in cursul anului viitor, purtatorul de cuvant al Executivului a anuntat, la finele intrevederii, cateva aspecte importante.

Si anume ca salariile a mai mult de jumatate dintre angajatii din sectorul public se vor majora, in medie, cu 5%, de la 1 august. Dan Suciu a mentionat si faptul ca se poate vorbi de o crestere salariala pe tot sectorul, dar ca in cazul asistentilor sociali va fi cea mai mare, de 20%. „Toate datele de majorare pe care le anuntam se raporteaza la salariul minim de 1,250 (salariul minim pe economie care se majoreaza de la 1 mai acest an-n.r), (…) nu la cel existent in plata astazi, in luna aprilie”,  a adaugat Suciu.

„Vom veni cu o mobilizare bugetara pe care ne-o putem asuma din a doua jumatate a acestui an si pentru 2017, care va avea ca obiectiv o corectare a acestor disfunctionalitati salariale, care au dus la suprapuneri de salarii intre clasele salariale de jos si care vor corecta si o parte din problemele care apar acolo unde in aceeasi categorie de functionari, cu aceleasi responsabilitati putem avea salarii diferite pentru ca oamenii au fost recrutati in perioade diferite. (…) Deci vom corecta o parte din aceste probleme, mai ales pe partea de categorii salariale din jumatatea inferioara a grilei de salarizare”, explica Dacian Ciolos, in debutul sedintei de miercuri a Cabinetului sau.

sursa foto:renasterea.ro

319 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger