AcasăPoliticaCe planuri au autoritatile cu spitalul "Marie Curie" si Institutul "CC Iliescu"

Ce planuri au autoritatile cu spitalul „Marie Curie” si Institutul „CC Iliescu”

Se fac primii pasi necesari modernizarii infrastructurii intraspitalicesti. In acest sens, Guvernul a aprobat, in sedinta saptamanala de miercuri, un memorandum ce presupune investitii la doua spitale din Bucuresti.

Este vorba despre un proiect realizat cu fonduri de la Banca Europeana de reconstructie si Dezvoltare. Despre aceasta faza-pilot a programului, ce include spitalul de copii „Marie Curie”, dar si Institutul de Boli Cariovasculare „CC Iliescu”, a vorbit ministrul Sanatatii, la finele sedintei de guvern.

In timp ce in cazul spitalului pentru copii „Marie Curie” se are in vedere extinderea si transformarea lui intr-un spital regional de urgenta, prin construirea, in curtea actualului spital, a unei noi cladiri, in privinta institutului de boli cardiovasculare ministrul Vlad Voiculescu a explicat faptul ca se are in vedere relocarea sediului spitalului. Totul ca urmare a faptului ca actuala cladire in care functioneaza spitalul „CC Iliescu” este incadrata la risc seismic 2. „Cladirea nu a beneficiat de investitii de reabilitare semnificative, desi a fost construita in 1969 (…) Lucrurile inauntrul spitalului arata bine, mult mai bine decat arata structura spitalului si instalatiile”, a lamurit ministrul. Reprezentantul guvernamental a adaugat ca „reabilitatea cladirii nu este o solutie acceptabila, ne trebuie o noua cladire”, aceasta urmand sa fie construita in curtea de la Fundeni.

sursa foto: mscurie.ro

300 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger