AcasăPoliticaCe plan are Ciolos pentru perioada urmatoare. Cum vede varianta de a...

Ce plan are Ciolos pentru perioada urmatoare. Cum vede varianta de a ramane premier

Desi a declarat, in cateva randuri chiar, ca nu va candida la alegerile din decembrie, de aceasta data Ciolos a parut sa-si nuantele discursul cand a fost vorba despre viitorul sau la Palatul Victoria. In sensul in care, chiar daca a reiterat ideea ca nu va intra in cursa electorala, nu a mai fost la fel de categoric cu excluderile de ipoteze in momentul in care discutia a ajuns la functia de sef al Guvernului.

Pana recent, pe fondul zvonurilor cum ca ar putea sa ia in calcul varianta de a se inscrie in PNL, dupa incheierea mandatului actualului Executiv tehnocrat, Ciolos spunea doar ca nu are de gand sa faca un pas catre un partid deja existent sau catre unul pe care sa-l fondeze. Seara trecuta, primul-ministru a anuntat, la Digi 24, intentia de a pune laolalta un soi de „proiect Ciolos”, adica al demersurilor incepute de Executivul sau si pe care considera ca ar trebui continuate si dupa 11 decembrie. Platforma in cauza se vrea un soi de raport al guvernarii tehnocrate, insa decalat catre perioade de dinaintea campaniei pentru parlamentarele de la finele anului, a mai precizat primul-ministru. „Eu (…) nu o sa candidez, dar asta nu ma impiedica sa am pareri, puncte de vedere despre cum ar trebui continuate lucrurile. (…) Si imi propun ca in perioada urmatoare sa vin cu aceste principii, cu aceste valori. (…) Nu cu un program de guvernare -este apanajul partidelor care participa la alegeri, dar cu o astfel de platforma, cu un astfel de proiect, care sa reflecte experienta acumulata (…), cu asta, da, pot sa contribui la dezbaterea care va avea loc in perioada urmatoare”, anuntat Ciolos.

Semn ca nu exclude o continuitate in actuala functie, Ciolos a mai precizat urmatoarele aspecte: „Si nu atat ma intereseaza pe mine daca eu o sa fiu premier sau nu, ci in ce masura lucruri bune pe care le-am facut pot fi continuate. Daca intr-un fel sau altul voi putea contribui la asta, dintr-o pozitie sau alta, nu spun ca nu o s-o fac”.

147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger