AcasăPoliticaCe pas crede fostul presedinte ca ar trebui sa faca Ponta. Basescu:...

Ce pas crede fostul presedinte ca ar trebui sa faca Ponta. Basescu: Nu are alta solutie!

Traian Basescu e consecvent unei idei pe care, de atfel, a exprimat-o public la scurta vreme dupa ce actualul sef al Guvernului a fost audiat la DNA, luna trecuta, inainte de a fi operat la genunchi, in Turcia, interventie urmata de circa doua saptamani de recuperare.

Si anume, aceea ca s-ar impune ca Victor Ponta sa isi dea demisia din postura de premier. La doar o zi dupa ce s-a aflat despre decizia lui Ponta de a se retrage, temporar, din fruntea PSD, nu si a Guvernului, dar si la cateva ore dupa ce procurorii au anuntat punerea sub acuzare a social-democratului, in dosarul Rovinari-Turceni, pentru fapte pe care, sustin anchetatorii, le-ar fi comis in perioada in care era avocat, fostul presedinte a reiterat sugestia adresata sefului Executivului, pe care o considera, de altfel unica pe care o are la dispozitie, la aceasta ora, primul-ministru.

„Demisia (…). Nu are alta solutie, (…) el trebuia sa faca acest lucru de la inceput, (…) a lungit lucrurile si le-a incurcat, creand si o criza politica. (..) fiecare minut in care nu isi anunta demisia este o eroare”, considera fostul sef al statului.

Va amintim ca luni procurorii anticoruptie auanuntat, intr-un comunicat, faptul ca s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale pe numele primului-ministru, in cazul unor acuzatii de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata si spalarea banilor. Mai mult, DNA a decis institutirea unui sechestru asigurator asupra bunurilor mobile si imobile care ii apartin actualului sef al Guvernului.

author avatar
Cristina Stefan
223 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger