AcasăPoliticaCe masuri crede premierul ca trebuie luate in privinta jocului periculos de...

Ce masuri crede premierul ca trebuie luate in privinta jocului periculos de pe net!

... Sorin Grindeanu cumpără avioane de la americani

Desi nu au discutat, concret, pe marginea acestui subiect in cadrul intrevederii avute la Chisinau, atat premierul roman, cat si cel moldovean au tinut sa accentueze ca e nevoie de informare cand vine vorba de o situatie de genul online „Balena albastra”, o creatie periculoasa si tot mai raspandita in mediul online.

Sorin Grindeanu a pus accent pe faptul ca e nevoie ca lumea sa fie si despre provocarile din spatiul online. „Consider ca ceea ce faceti dumneavoastra, presa si societatea civila, ceea ce trebuie sa faca institutiile statului, anume informarea, este cheia in gestiunea acestor probleme. Internetul si societatea informationala in zilele noastre ofera atat lucruri bune, cat si provocari de tipul a ceea ce ati amintit dumneavoastra. Doar o informare si un efort comun, care sa vina din partea institutiilor si cu ajutorul societatii civile si a presei, pot sa preintampine situatii neplacute”, a precizat seful de la Palatul Victoria.

La randul sau, omologul sau moldovean a enumerat si masurile luate deja la Chisinau. „Nu este un subiect simplu. (…) Eu consider ca am luat toate masurile necesare si (…) aceste masuri deja dau roade. Noi am incercat sa discutam si cu copiii, si cu parintii, si cu profesorii dinn scoli, astfel incat sa venim cu o abordare complexa (…) „, a explicat Pavel Filip.

87 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger