AcasăPoliticaCe ia in calcul Guvernul in privinta obligativitatii platii CASS de catre...

Ce ia in calcul Guvernul in privinta obligativitatii platii CASS de catre cei fara venituri

Dupa ce in ultimele zile a tot fost dezbatut subiectul persoanelor fara venit si a platii asigurarilor de sanatate, Executivul analizeaza oportunitatea mai multor modificari aduse Codului Fiscal, la capitolul contributii sociale, inclusiv in sensul modificarii articolului privind obligativitatea platii contributiilor de asigurari sociale de sanatate (CASS) de catre cei fara venit.

Cum anume intentioneaza sa faca aceste schimbari a explicat purtatorul de cuvant al Guvernului, la finele primei sedinte a Cabinetului Ciolos din noul an. „Vrem sa reducem acest caracter imperativ pentru ca, intr-adevar, sunt situatii unde nu se justifica”, a precizat Dan Suciu.

In acest sens, Guvernul va face, in urmatoarele saptamani, o analiza, care, din cate a mentionat reprezentantul Palatului Victoria, ar trebui sa fie gata cel mai tarziu la inceputul lunii viitoare.

Pe acelasi subiect, intrebat daca premierul i-a cerut demisia secretarului de stat de la Finante, Gabriel Biris, Suciu a raspuns simplu: „nu, nu se pune problema in termeni de demisie”.

author avatar
eNational
296 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger