AcasăPoliticaCe crede Traian Basescu despre revoltele din penitenciare: Miscare controlata

Ce crede Traian Basescu despre revoltele din penitenciare: Miscare controlata

O „miscare controlata”, stimulata de declaratii ale sefei de la Ministerul Justitiei. Cam asa vede, pe scurt, fostul presedinte, situatia aparuta recent in unele penitenciare autohtone.

Pe fondul mai multor zile in care in mai multe spatii de detentie din tara detinutii fie au urcat pe acoperis, fie au refuzat mancarea sau chiar au dat foc unor obiecte din celula, aspecte care au fost indelung relatate de presa si urmarite de opinia publica, intrebat, seara trecuta, la Romania TV, cum vede aceasta situatie, fostul lider de la Cotroceni a oferit un raspuns scurt si fara echivoc. „O sa fiu foarte sincer: mi se pare o miscare controlata. (…) Prea s-a extins ca flama in mai multe inchisori. (…) adica a fost stimulata. Va si spun ce cred ca a stimulat aceasta nerabdare a detinutilor. Chiar declaratia doamnei Pruna, care este una adevarata – ca solutie la programul-pilot pe care ni l-ar da CEDO, care inseamna amenzi de 80 de milioane de euro/an -si tot va trebui sa remediem treburile din puscarii. Dansa, cand a facut aceasta afirmatie si a vazut ca o solutie gratierea sau amnistia, a stimulat reactia in inchisori”, considera actualul lider al PMP.

Totodata, Basescu a tinut sa sublinieze ca astfel de masuri nu i-ar putea viza pe cei care au ucis, au facut trafic de persoane, care au violat sau talharit. Dar si ca inchisorile ar trebui sa fie locuri de corectare, de reeducare, nu de „inraire”.

Va reamintim faptul ca, zilele trecute, ministrul Justitiei anunta ca e nevoie sa se gaseasca solutii pentru problemele din penitenciare, dar si ca remedierea acestor chestiuni reprezinta o prioritate a mandatului sau.

153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger