AcasăPoliticaCe contine proiectul de OUG privind gratierea

Ce contine proiectul de OUG privind gratierea

La scurta vreme de cand ministrul anunta, la sfarsitul sedintei de Guvern, faptul ca institutia pe care o conduce a finalizat doua acte normative, unul dintre ele cu privire la gratiere, si ca in cursul zilei urmeaza sa fie postat pe site-ul MJ acest proiect trimis deja spre consultare atat CSM-ului, cat si Inaltei Curti si a Parchetului General, prevederile proiectului de Ordonanta de Urgenta pot fi consultate pe pagina electronica a ministerului.

Chiar daca, foarte probabil ca urmare a numarului mare de accesari, site-ul Ministerului functioneaza foarte greu la momentul de fata, adica pica din cand in cand, documentul poate fi citit. Astfel opinia publica afla ca in proiectul OUG privind gratierea nu sunt nu sunt incluse fapte savarsite violenta si de coruptie, ci doar cu pericol social redus. Adica nu infractiunile de omor, vatamare corporala grava, lipsire de libertate, pedofilie sau incest, furt, talharie, ultraj, viol, dar nici cele de coruptie – luare si dare de mita, trafic si cumparare de influenta, precum si fapte precum divulgarea secretelor de stat sau fraude comise prin sistem informatic.

In schimb, se au in vedere, din cate se mai poate observa lecturand proiectul Ordonantei de Urgenta a Guvernului (OUG), postat pe site-ul Ministerului Justitiei, gratierea integrala a pedepselor de pana la 5 ani, dar si gratierea la jumatate a pedepselor in cazul gravidelor, a femeilor care au in intretinere copii care nu au implinit 5 ani, dar si a persoaneloc condamnate care au peste 60 de ani, dar si a celor suferind de afectiuni in faze terminale.

Totodata, e important de mentionat faptul ca sunt exclusi de la gratiere condamnatii recidivisti.

Proiectul supus dezbaterii publice poate fi consultat AICI.

391 afisari

2 COMENTARII

  1. Nu se poate da o gratiere fara aprobarea stapanilor acestei colonii,de unde si reactia iresponsabila a mercenarilor,acoperitilor,inclusiv cei autodescoperiti, platiti sa combata cu manie proletara.Deci,da,sclavii coloniei nu au un drept statuat de milenii pe planeta,la noi pe planeta coloniala trebuie sa fim intr-un lagar fara gard sau interdictii de plecare,dar tot lagar.Lagare au mai fost,fasciste,comuniste si acum colonialiste.

  2. DACA SE DORESTE SALVAREA RO;
    – DRAGNEA TREBUIE ARESTAT PT SARACIREA JUD TR , PT JEFUIREA PADURILOR IMPREJMUITE CU GARD ELECTRIC , PT JEFUIREA TERENURILOR AGRICOLE SI IN INTRAVILAN DIN JUD TR.
    – TARICEANU-NIMFOMANU – TALHAREANU TREBUIE ARESTAT PT JEFUIREA ECONOMIEI NATIONALE SI PT NEGLIJENTA (PROSTIE NATIONALA).
    – IORDACHE TREBUIE CAZAT LA BALACEANCA SAU POROSCHIA.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger