AcasăPoliticaCe capcana le pregateste Antonescu pesedistilor

Ce capcana le pregateste Antonescu pesedistilor

Crin Antonescu a inceput anul in forta, cu un discurs fara de cusur despre statul de drept, angajamentele USL fata de electorat si datoria liberalilor si social-democratilor de a mentine unitatea aliantei.

Crin Antonescu se joaca in continuare cu mintea pesedistilor

”Cred cu tarie ca, in ciuda tuturor lucrurilor pe care le-am trait si le-am vazut mai cu seama spre finalul anului trecut, exista posibilitatea si avem obligatia sa incercam, luand masuri care se impun, masuri care sunt posibile si nimerite, sa revigoram, sa mentinem USL, sa ne achitam de obligatii si sa ne folosim de prerogativele pe care in interiorul acestei aliante le avem pentru a ne duce la bun sfarsit mandatul”, a afirmat liderul liberal in debutul sedintei BPN.  In realitate, mesajul pacifist al Antonescu face parte dintr-o strategie  bine pusa la punct, dezvaluita chiar de surse din interiorul PNL. Potrivit acestora, liberalii se vor juca in continuare cu nervii pesedistilor, ii vor ataca si ii vor sicana, fortandu-i sa rupa alianta. Ulterior, aceiasi liberali vor sustine ca ei au incercat sa ”revigoreze” USL-ul, dar nu au putut din cauza social-democratilor.

Muta cu Petrache la europarlamentare

Hotarati din fire, penelistii au trecut imediat la atac, aplicandu-le o prima lovitura partenerilor de la PSD. Concret, PNL l-a propus drept coordonator al campaniei pentru europarlamentare pe Marian Petrache, presedintele Consiliului Judetean Ilfov. Acelasi Petrache care i-a trimis in opozitie pe social-democratii ilfoveni si care i-a declarat razboi Gabrielei Vranceanu Firea, sefa filialei locale a PSD.

Au pregatit si varianta de rezerva

In cazul in care pesedistii nu se vor lasa provocati,  exista si un plan B. Mai exact, liberalii, oripilati de modul in care premierul si colegii lui de partid calca in picoare ”statul de drept” si ”sistemul democratic”,  se vor retrage din USL pentru a nu fi partasi la abuzurile PSD-ului. De altfel, pe acest scenariu se lucreaza deja, Crin Antonescu anuntand ca partidul sau va fi un vajnic aparator al libertatii. ”PNL, indiferent de ponderea sa in Parlament, indiferent de faptul ca a fost sau nu a fost la guvernare, a avut intotdeauna o preocupare prioritara pentru regimul democratic, drepturile si libertatile democratice, pentru statul de drept” a subliniat liderul liberal.

Preda ii sfatuieste pe liberali sa-l dea jos pe Ponta

Crin Antonescu trebuie sa-i spuna ”la revedere” lui Victor Ponta, iar liberalii sa puna umarul la daramarea actualului Guvern, sustine europarlamentarul Cristian Preda. ”Atunci cand un prim-ministru spune «justitia condamna politic», pleaca imediat. Prin urmare, in acest moment Crin Antonescu trebuie sa-i spuna «la revedere, draga» si toate partidele din Parlament trebuie sa se uneasca impotriva PSD si sa darame un guvern condus de un premier care contesta justitia. Asta este miza democratica”, a declarat Preda.

[poll id=”670″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
3.228 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger