AcasăPoliticaCe au castigat liberalii din certurile cu PSD: Aici sunt banii dumneavoastra!

Ce au castigat liberalii din certurile cu PSD: Aici sunt banii dumneavoastra!

Ca sa inchida gura liberalilor, care se plang ca sunt cantitate neglijabila la guvernare, premierul Victor Ponta le-a aruncat un ciolan zdravan.

Liberalii au pus mana pe ANAF si Autoritatea de Supraveghere Financiara
Dan Radu Rusanu va primi astazi ”binecuvantarea” colegilor parlamentari

Desi le-a batut obrazul pe motiv ca nu sunt solidari cu guvernarea, Victor Ponta a rasplatit atitudinea ostila a penelistilor, oferindu-le pe tava Autoritatea de Supraveghere Financiara si Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Astfel, ASF a ajuns pe mana lui Dan Radu Rusanu, secondat de Daniel Daianu, in timp ce ANAF-ul va fi adjudecat, cel mai probabil, de Gelu Stefan Diaconu. Ca urmare a acestor nominalizari, dincolo de faptul ca  s-a nascut un soi de  SRL de familie, (Rusanu fiind nasul lui Diaconu), liberalii si-au marit pusculita, care era alcatuita pana in acest moment  din Ministerul Finantelor, condus de Daniel Chitoiu, Ministerul Transporturilor, pastorit de Relu Fenechiu, si Ministerul Economiei al lui Varujan Vosganian. Potrvit unor surse din USL, sefia ASF si ANAF a fost pretul pe care Victor Ponta a fost nevoit sa-l plateasca pentru Ministerul Justitiei, recent preluat de PSD.

PNL are un plan de avarie

Multumiti de modul in care au decurs negocierile cu  partenerii de la PSD,  penelistii sunt constienti de faptul ca Uniunea Social Liberala este mai vulnerabila ca niciodata. ”Sincer, noi nu ne dorim sa se rupa USL. Suntem ca raia pe social-democrati. Nici daca iau tratament nu scapa de noi”, ne-a declarat un lider PNL, mentionand insa ca este posibil ca scindarea sa fie provocata de PSD. ”Daca ne scot de la guvernare si Uniunea se destrama, noi o sa mergem pe drumul nostru. Crin Antonescu va ramane prezidentiabilul partidului datorita cotei bune pe care o are in sondaje”, a mai explicat liberalul. Totodata,  acesta a precizat ca PNL se gata sa se reorienteze spre PDL: ”Singura problema a presedintelui Antonescu este imaginea  nu tocmai buna pe care o are in afara tarii. Cu ajutorul PDL si al lui Vasile Blaga s-ar putea insa  apropia de popularii europeni. Sprijinul acestora ar fi foarte valoros pentru el”.

[poll id=”498″]

author avatar
Adelina Ionicel
1.714 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger