AcasăPoliticaCE cere Romaniei sa primeasca peste 4.600 de imigranti dintre cei 120.000...

CE cere Romaniei sa primeasca peste 4.600 de imigranti dintre cei 120.000 de noi refugiati

Laszlo Borbely spune ca primii imigranti vor ajunge in Romania in luna noiembrie

Jean Paul Junker a fost cel care a anuntat, miercuri, la Strasbourg, faptul ca un numar de 160.000 de imigranti vor trebui relocati, in perioada urmatoare, pe teritoriul statelor ce fac parte din randul UE, in conditiile in care in urma cu patru luni, respectiv in mai, se vorbea despre doar 40.000 de persoane.

Iar in Romania ar putea sa ajunga 4.646 de imigranti din noul val de 120.000 de azilanti, dupa cum propune Comisia Europeana (CE), prin cifrele publicate intr-un comunicat facut public miercuri, ce cuprinde un tabel in care sunt trecute cotele exacte de refugiati propuse statelor.

Noua cifra a fost anuntata in conditiile in care, anterior, respectiv in luna mai a acestui an, Comisia Europeana vorbea despre repartizarea unui numar de 40.000 de imigranti. La acea data, CE propunea Romaniei sa primeasca 1.705 de refugiati, o parte dintre acestia din Grecia – 682 de oameni- si restul din Italia- 1023 de persoane.

In conformitate cu noua schema de restribuire de urgenta a refugiatilor, insa, facuta publica de catre reprezentantii CE, in tabelul mentionat, in Romania ar urma sa ajunga alti 4.646 de refugiati, 604 dintre ei aflandu-se in Italia, alti 1951 in Grecia si 2091 in Ungaria.

(captura site europa.eu)

Drept urmare, in urma unui calcul simplu, rezulta faptul ca pe teritoriul Romaniei ar putea fi relocati 6.351 de refugiati.

Anuntul vine in conditiile in care seful statului, Klaus Iohannis, a precizat, luni, ca
nu crede ca „introducerea cotelor obligatorii este o solutie”, dar si ca Romania nu poate primi mai mult de 1.785 de refugiati, care ar urma sa fie cazati in sase centre de primire de pe teritoriul tarii. „Romania a comunicat la începutul lunii iulie ca poate sa primeasca 1785 de refugiati, 1705 de refugiati care se afla deja in perimetrul Uniunii Europene si 80 de refugiati care vor fi relocati, adica adusi din taberele tranzitorii din afara Uniunii Europene. Astea sunt datele. Intre timp, am vazut cu totii ca presiunea publica a devenit foarte mare”, spunea, luni, presedintele Iohannis.

Dupa cum se vehiculase si anterior, fara sa fie anuntate aceste cifre concrete, Germania ar urma sa primeasca – din noul val- cei mai multi azilanti, peste 31.000 de persoane.

119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger