AcasăPoliticaCe a declarat Sova, la iesirea de la DNA

Ce a declarat Sova, la iesirea de la DNA

Dan Sova

Senatorul Sova a parasit, in jurul orei 14, sediul DNA, dupa ce a discutat cu procurorii, in legatura cu noul dosar in care este cercetat colegul sau de partid, Viorel Hrebenciuc.

Dan Sova

„Niciodata n-am vorbit cu domnul Cazanciuc”, a sustinut Sova. Intrebat daca isi doreste sa ajunga in fruntea PSD, Sova a raspuns:”noi nu discutam asa ceva si nu ne-am pus problema asa”.

Tot in cursul acestei zile, vicepresedintele Camerei, deputatul Viorel Hrebenciuc, a fost prezent la Directia Nationala Anticoruptie. Ulterior, procurorii DNA au anuntat, intr0un comunicat, ca Hrebenciuc este acuzat, intr-un nou dosar, de „instigare la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii; trafic de influenta, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite, cumparare de influenta”.

Procurorii sustin ca „la data de 17.10.2014, Viorel Hrebenciuc, lider al grupului parlamentar al unui partid din Camera Deputatilor, membru al Comitetului Executiv Național al partidului respectiv si vicepresedinte al Camerei Deputatilor, si-a folosit influenta fata de un membru al aceluiasi partid politic, in scopul de a-l determina sa initieze o propunere legislativa privind amnistia si gratierea unor pedepse”. In schimbul acestui lucru, precizeaza aceeasi sursa, deputatul i-ar fi promis colegului sau de partid ca va convinge mai multi membri ai formatiunii politice, „aflati in sfera sa de influenta, sa il sustina”.

Totodata, reprezentantii DNA informeaza ca in prezenta cauza se efectueaza acte de urmarire penale fata de mai multe persoane.

241 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger