AcasăPoliticaCe a anuntat Ponta despre cadrele didactice care ar fi urmat sa...

Ce a anuntat Ponta despre cadrele didactice care ar fi urmat sa fie date afara din invatamantul superior

Cu doar o zi inainte de data la care se anuntase ca s-ar putea aplica o masura radicala careia ar fi urmat sa ii cada victime in jur de 3.000 de cadre universitare care nu au sustinut doctoratul, premierul a facut un anunt care le-a mai dat o unda de speranta.

Asadar, in plina sedinta de Guvern, adresandu-i-se ministrului Educatiei, cel care anuntase, de altfel, recent, despre decizia cu pricina, prevazuta -de altfel – de lege, si cu data de aplicare 1 octombrie, seful Guvernului a cerut amanarea cu 12 luni a unei astfel de decizii care vizeaza cadrele didactice din invatamantul superior care nu au sustinut teza de doctorat, neavand, ca atare, un astfel de titlu.

„In primul rand, domnule ministru Cimpeanu, amanam cu un an acea prevedere, altfel poate bine intentionata, dar nerealista, ca de maine dam afara 3.000 de cadre didactice din invatamantul superior, nu? (…) Deci haideti sa nu dam afara oameni din invatamantul superior, haideti sa ii pregatim mai bine, si legea din 2011, din pacate, nu a fost realista, nu a fost adaptata la realitate”, i-a transmis Ponta lui Sorin Cimpeanu, ministrul Invatamantului.

author avatar
Cristina Stefan
211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger