AcasăPoliticaCe a anuntat ministrul Justitiei, dupa demisia lui Nitu de la sefia...

Ce a anuntat ministrul Justitiei, dupa demisia lui Nitu de la sefia Parchetului General

In conditiile in care seara trecuta Tiberiu Nitu si-a anuntat demisia din functia de procuror general al PICCJ, ministrul Justitiei trebuie sa inainteze un nume care sa preia conducerea Parchetului de pe langa Inalta Curte.

De altfel, in cursul diminetii de miercuri ministrul Pruna a precizat ca va avea discutii cu reprezentantii Consiliului Superior al Magistraturii, inainte de a declansa procedura privind numirea unui succesor la conducerea Parchetului General. „Va fi o procedura transparenta, deschisa. (…) Am discutii informale cu CSM joi si, imediat, voi declansa (procedura-n.r.). Legea nu s-a schimbat. Avizul CSM nu este consultativ”, a precizat ministrul Justitiei, care a adaugat ca ‘il felicita” pentru hotararea pe care a luat-o, in privinta demisiei.

Nitu a anuntat ca demisioneaza din functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, fiind vorba de un „gest de responsabilitate si onoare”, in conditiile in care „numele meu si functia pe care o reprezint sunt asociate in mod artificial cu o situatie de natura sa aiba consecinte asupra imaginii institutiei pe care o conduc”, in scandalul privind „folosirea coloanei oficiale fara drept”, dupa cum a mentionat, marti, intr-un comunicat de presa.

97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger