AcasăPoliticaCe a anuntat Ciolos, dupa discutia cu Merkel, despre Schengen si chestiunea...

Ce a anuntat Ciolos, dupa discutia cu Merkel, despre Schengen si chestiunea migratiei

(foto: gov.ro)

Dupa discutiile avute la sediul Cancelariei Federale, premierul roman, invitat de Angela Merkel la Berlin, la nici doua luni de la instalarea sa in functie, si cancelarul german au prezentat, intr-o conferinta de presa comuna, concluziile intevederii.

(foto: gov.ro)

Iar seful Executivului roman a mentionat, printre altele, faptul ca i-a precizat omologului sau german ca printre prioritatile Cabinetului sau se numara reforma administratiei, o viziune privind dezvoltarea economica pe termen lung, dar si o predictibilitate legislativa si fiscala.

Cat priveste subiectul Schengen, Ciolos a mentionat faptul ca statul roman a indeplinit conditiile pentru a putea adera la acest spatiu. „Ne dorim, sigur, un spatiu Schengen solid si credibil si de aceea suntem constienti ca trebuie sa rezolvam problemele care se afla acum pe agenda – atat in ce priveste intarirea frontierelor exterioare al Uniunii Europene – si aici Romania actioneaza deja ca si cum ar fi un stat membru Schengen cu foarte multa responsabilitate la controlul frontierelor”, a precizat seful Guvernului roman.

De altfel, subiectul situatiei migrantiei a fost abordat in discutiile dintre cei doi inalti oficiali, amintind ca Romania, in ciuda pozitiei pe care si-a exprimat-o in aceasta privinta, mai exact oficialii statului, sunt „deschisi dialogului pentru a gasi o solutie care sa integreze si asteptarile Romaniei si ale celorlalte state membre”, dar ca s-a discutat si despre chesituea intaririi securitatii frontierelor.

Dupa intrevederea cu cancelarul germna, premierul roman se intalneste atat cu reprezentantii grupului parlamentar de prietenie germano-roman din Bundestag, cat si, in orele urmatoare, cu membri ai comunitatii romanesti din Germania.

195 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger