AcasăPoliticaCe a anuntat Basescu in privinta listei candidatilor la locale si a...

Ce a anuntat Basescu in privinta listei candidatilor la locale si a politicii de aliante a MP

In calitate de lider al Miscarii Populare, Traian Basescu a anuntat, marti la amiaza, la finele unei sedinte a partidului, faptul ca in cadrul formatiunii s-a facut o analiza a nivelului pregatirii listelor de candidati atat pentru alegerile pentru functia de primar, cat si listele pentru consiliile locale si judetene.

O analiza definitiva in aceasta privinta urmeaza insa sa aiba loc abia pe 16 ianuarie, mai exact sambata, cand se va desfasura, la Parlament, Consiliului National. „In momentul de fata avem candidatii pentru toate municipiile capitale de judet, dar si pentru municipiile care nu sunt capitale de judet”, a punctat fostul sef al statului, in urma cu scurta vreme, Traian Basescu reamintind, insa, ca numele persoanelor desemnate sa intre in aceasta cursa locala – pentru care obiectivul MP este de 10-12 %, vor fi anuntate la finele saptamanii.

NU in ultimul rand, Basescu a adus in discutie mai multe „dezavantaje”, printre care si ideea alegerilor locale dintr-un singur tur, nu din doua, ca pana acum, dar si cel al strangerii unui numar minim de semnaturi de sustinere a candidatilor la conducerea primariilor, indeosebi cand vine vorba despre comune. „Constatam , in continuare, dezavantajul faptului ca dl presedinte Iohannis a promulgat legea alegerilor locale dintr-un singur tur. Este o eroare din mandatul eu, pe care a avut ocazia sa-o corecteze si nu a facut-o. Este un dezavantaj pentru Miscarea Populara, a sustinut fostul lider de la Cotroceni adaugand ca „un partid nou are mari dificultati in a obtine o lista de semnaturi”.

Cat priveste o eventuala politica de aliante, Traian Basescu a reiterat faptul ca MP este o „constructie pentru viitor”, punctand ca „obiectivul nostru nu este sa facem niste aliante cu care sa ajungem la putere (…) nu avem ca obiectiv sa dam cativa ministri (…) nu antamam nimic, nu discutam cu nimeni probleme legate de aliante”.

235 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger