AcasăPoliticaCCR, un nou examen cu Senatul pe cazul Sova

CCR, un nou examen cu Senatul pe cazul Sova

Judecatorii CCR ar da orice sa scape o data de cazul Sova

Cazul Sova pune pe moate nervii judecatorilor constitutionali, care sunt obligati sa judece speta pentru a treia oara in mai putin de trei luni.

Judecatorii CCR ar da orice sa scape o data de cazul Sova

Inceputa pe 25 martie (zi in care senatorii au votat pentru prima data cererea DNA de incuviintare a arestarii lui Dan Sova),  epopeea Sova risca sa bata recordul celor o mie si una de nopti arabe. Unica deja cu cele doua voturi si trei sesizari ale Curtii Constitutionale adunate la activ pana acum, speta Sova are toate sansele sa supravietuiasca verii, mancand intre timp nervii judecatorilor constitutionali. Asta daca nu cumva pesedistii pierd majoritatea, facand astfel inofensiv mirul anti-DNA cu care a fost uns Dan Sova. Deocamdata insa, cazul se invarte in cerc, poposind, pe rand, cand la Senatul, cand la CCR. In prezent, ”mingea” este in posesia CCR – care a fost sesizata de liberalii pe tema reluarii votului in cazul Sova, eveniment petrecut in ziua de 2 iunie si soldat cu un scor nefavorabil solicitarii DNA.

Incercarea de ridicare a imunitatii lui Dan Sova va ramane fara doar si poate in analele Parlamentului

”Constatam, pe de o parte, ca in martie PSD a calcat cu senilele tancurilor Constitutia, acum o saptamana am constatat ca pe langa Constitutie au desfiintat practic o decizie a CCR, au incalcat-o dupa bunul loc plac”, a sintetizat plastic senatorul PNL Marinica Dinca ultima contestatie depusa de liberali. Pusi sa judece din nou speta, judecatorii Curtii au cerut la rindul lor un nou punct de vedere din partea conducerii Senatului, cu rugamintea ca acesta sa fie exprimat rapid, data fiind programarea dezbaterii spetei de catre CCR in data de 24 iunie. Zi in care urmeaza sa fie data o noua decizie, aceasta sa ajunga la Senat, Senatul sa o ”traduca” in favoarea lui Sova si povestea sa fie reluata de la capat.

 

author avatar
Simona Badulescu
194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger