AcasăPoliticaCCR strica ploile SRI

CCR strica ploile SRI

Decizia de neconstitutionalitate luata de CCR in cazul legii referitoare la retinerea datelor personale, asa numita ”lege Big Brother”, ii nemultumeste pe sefii SRI si DNA.

Judecatorii CCR considera ca legea ”Big Brother” prejudiciaza manifestarea libera a dreptului la comunicare sau la exprimare

Directorul SRI George Maior si procurorul sef al DNA Codruta Kovesi sustin ca respingerea legii in cauza va influenta in mod negativ combaterea coruptiei. ”La SRI avem in acest moment o problema cu limitarea care poate afecta activitatea noastra in planul securitatii nationale, inclusiv din perspectiva abordarii fenomenului coruptiei”, afirma Maior, care cere ”revederea legislatiei” in sensul acceptarii legii ”Big Brother”. ”Procurorii pot folosi toate datele stocate pana in prezent, dar nu mai pot face acest lucru de acum inainte, ceea ce devine o problema”, reclama Kovesi, solicitand la randul ei ”adoptarea unui proiect de lege in procedura de urgenta, prin care investigatorilor sa li se puna la dispozitie mai multe resurse, pentru a-si putea face treaba”.

 

author avatar
Simona Badulescu
291 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger