AcasăPoliticaCCR l-a invitat pe Iohannis la sedinta in care i se analizeaza...

CCR l-a invitat pe Iohannis la sedinta in care i se analizeaza sesizarea

Dupa ce saptamana trecuta a fost prezent la CSM, de aceasta data presedintele ar putea fi vazut si la sedinta – publica- de miercuri a Curtii Constitutionale.

Si asta in conditiile in care Klaus Iohannis va raspunde invitatiei adresate in acest sens de catre reprezentantii Curtii Constitutionale de a fi prezent la intrunirea in cadrul careia se va analiza solicitarea adresata CCR chiar de la Cotroceni, in speta OUG 13.

Despre acest pas facut din directa CCR s-a aflat marti dupa-amiaza, chiar din directia sefului Curtii, care a furnizat si motivul. Concret, Valer Dorneanu a anuntat urmatoarele aspecte: „Am invitat partile, l-am invitat si pe presedintele Romaniei, dar nu in calitate de parte, ca nu e parte (…) am adresat o invitatie de a participa la sedinta si presedintelui. Nu-mi cereti alte amanunte. (…) Vom vedea maine (miercuri-n.r) daca vine sau nu, noi n-am facut datoria sa-l instiintam cu privire la termenul de judecata al sesizarii pe care domnia sa a facut-o”.

Este vorba despre sedinta in care se vor da solutii pe marginea sesizarilor privind eventuale consflicte de natura constitutionala intre Parlament si puterea judecatoreasca, respectiv intre Parlament si Guvern, sesizari formulate de catre presedinte si, respectiv, de catre CSM.

author avatar
Cristina Stefan
151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger