AcasăPoliticaCCR a respins 12 cereri privind anularea primului tur al alegerilor. Printre...

CCR a respins 12 cereri privind anularea primului tur al alegerilor. Printre ele si pe a Monicai Macovei

Monica Macovei

Magistratii Curtii Constitutionale, care au luat in discutie, joi, 12 contestatii in legatura cu alegerile prezidentiale din 2 noiembrie, au respins toate solicitarile privind anularea primului tur al scrutinului.

Monica Macovei

Printre cele 12 cereri in acest sens s-a numarat si cea a Monicai Macovei, care a candidat ca independent la primul tur al scrutinului pentru Cotroceni. „A respins cererea formulata de doamna Monica-Luisa Macovei referitoare la anularea alegerilor desfasurate in primul tur de scrutin la data de 2 noiembrie 2014 pentru functia de Presedinte al Romaniei”, se mentioneaza intr-un comunicat al CCR.

Totodata, marti, Macovei a solicitat BEC renumararea, in prezenta unui reprezentant de-al sau, a voturilor anulate de la scrutinul de duminica. “Va rog sa permiteti accesul unui reprezentant al meu la sediul BEC si care, alaturi de personalul BEC, sa revada buletinele de vot declarate nule si sa asiste la renumararea lor. Potrivit comunicarii oficiale a BEC, datele finale provizorii, au fost 237.761 de voturi nule, adica 2, 44%”, mentioneaza Macovei in solicitarea adresata Biroului Electoral Central.

Va reamintim ca, potrivit rezultatelor finale provizorii, anuntate, marti, de catre reprezentantii Biroului Electoral Central, Monica Macovei a obtinut, in primul tur, 421.648 de voturi, respectiv 4, 44 % din optiunile alegatorilor.

author avatar
Cristina Stefan
92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger