AcasăPoliticaCCR a admis sesizarea presedintelui in cazul legii privind incompatibilitatile

CCR a admis sesizarea presedintelui in cazul legii privind incompatibilitatile

Magistratii Curtii Constitutionale i-au dat dreptate sefului statului, admitand, in sedinta de joi, sesizarea privind neconstitutionalitatea Legii serviciilor comunitare.

Presedintele a contestat un anume aspect la CCR, mai exact acela ca legea care prevede, printre altele, ca primarii si sefii consiliilor judetene pot fi reprezentati in Adunarile Generale ale Actionarilor asociatiilor de utilitati publice, nu a fost adoptata ca una organica. Drept urmare, plenul Curtii Constitutionale, intrunit, miercuri, in sedinta, a judecat aceasta sesizare in privinta Legii pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilitati publice nr.51/2006, ajunsa la Presedintie, in vederea promulgarii. „In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a admis obiectia de neconstitutionalitate si a constatat ca Legea pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilitati publice nr.51/2006 este neconstitutionala”, se arata intr-un comunicat al CCR”, se arata intr-un comunicat al institutiie conduse de catre Augustin Zegrean.

Cum decizia de miercuri a CCR este definitiva, urmand sa fie comunicata atat sefului statului, cat si celor doi presedinti – al Camerei, Valeriu Zgonea, respectiv al Senatului, Calin Popescu Tariceanu, legea se va intoarce in Parlament, urmand sa fie dezbatuta in ambele Camere si supusa din nou la vot.

111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger