AcasăPoliticaCCR a admis sesizarea PNL: Hotararea Senatului in cazul Sova, neconstitutionala!

CCR a admis sesizarea PNL: Hotararea Senatului in cazul Sova, neconstitutionala!

Liberalii au obtinut castig de cauza, miercuri, la Curtea Constitutionala, odata ce magistratii CCR au admis sesizarea depusa de catre senatorii PNL, in urma cu aproximativ doua saptamani. Ca urmare, hotararea Senatului in cazul Sova este neconstitutionala.

Sesizarea liberalilor, depusa dupa redactarea acestei hotarari a Senatului in cazul votului dat in plen, pe 25 martie, in privinta lui Dan Sova, in cazul caruia DNA-ul ceruse aviz pentru incuviintarea retinerii si arestarii preventive, a fost admisa, miercuri, in cadrul sedintei CCR in care s-a dezbatut aceasta contestatie.

In privinta urmatorului pas care va fi facut in aceasta situatie, ramane de vazut ce va decide Parlamentul. „Nu vom indica nicio cale de urmat, poentru ca Senatul stie ce are de facut„, a anuntat, in urma cu scurt timp, presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean.

Va amintim ca mai multi senatori liberali au contestat  la CCR hotararea in cazul Sova, la scurta vreme dupa ce aceasta a fost publicata in Monitorul Oficial. in urma votului din 25 martie, fostul minsitru PSD a ramas cu imunitate, in ciuda cererii procurorilor anticoruptie, care il acuza de complicitate la abuz in serviciu.

Va prezentam in cele ce urmeaza, integral, precizarile facute de catre reprezentantii Curtii Constitutionale intr-un comunicat:

„In ziua de 6 mai 2015, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art.146 lit. l) din Constitutia Romaniei si al art.27 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, s-a intrunit pentru a solutiona sesizarea formulata de un numar de 46 senatori apartinand Grupului parlamentar al Partidului National Liberal, referitoare la neconstitutionalitatea Hotararii Senatului nr.32 din 25 martie 2015.

In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a constatat ca Hotararea Senatului nr.32 din 25 martie 2015, prin care Senatul a constatat ca nu au fost intrunite conditiile cerute de art.24 alin.4 din Legea nr.96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor si de art.173 din Regulamentul Senatului, pentru a incuviinta retinerea si arestarea preventiva a domnului senator Sova Dan–Coman, este neconstitutionala, intrucat a fost adoptata in temeiul unor dispozitii legale si regulamentare care contraveneau prevederilor art.76 alin.(2) din Constitutie.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Senatului.

Argumentatiile retinute in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate in cuprinsul deciziei, care se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.”

120 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger