AcasăPoliticaCazul senatorului Corlatean nu a fost discutat nici azi in Biroul Permanent

Cazul senatorului Corlatean nu a fost discutat nici azi in Biroul Permanent

In decursul acestei prime parti a zilei s-a consemnat, la Senat, si a doua tentativa esuata de a analiza cererea DNA-ului pe numele lui Titus Corlatean. Motivul este acelasi- lipsa de cvorum.

Desi o prima tentativa de a discuta solicitarea DNA in privinta senatorului Corlatean, fost ministru de Externe, in perioada alegerilor prezidentiale din 2014, si a votului din Diaspora,  aceasta din urma chestiune aflandu-se in atentia procurorilor, cea de saptamana trecuta, se incheiase cu o amanare, si cea de luni a avut aceeasi soarta.

Anuntul in acest sens a fost facut chiar de catre presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu. „Sedinta de Birou Permanent nu a avut loc, deoarece nu a existat cvorumul necesar. Ca atare, sedinta a fost reprogramata pentru luni, 30 mai”, a precizat al doilea om in stat, cu mentiunea ca au fost doi senatori care i-au transmis ca, nefiind in tara, nu pot veni la sedinta, in cazul celorlalti nefiind cunoscut exact motivul absentei.

Avand in vedere ca e campanie electorala,pentru alegerile locale de la inceputul lunii viitoare, au fost voci care au cerut amanarea sedintei BP pana dupa acest scrutin, a mai precizat Tariceanu, care a adaugat ca aceasta varianta nu i se pare oportuna. „Am discutat cu colegii, unii au opinat sa organizam Biroul Permanent dupa alegeri, eu am insistat sa facem acest lucru cat se poate de prompt. (…) Sper ca saptamana viitoare sa putem tine sedinta de Birou Permanent pentru a sesiza Comisia Juridica cu dosarul care ne-a fost inaintat de la Parchet”, a precizat Tariceanu.

Va reamintim ca aceasta cerere vizand incuviintarea, de catre Senat, a cererii privind inceperea urmaririi penale a actualului senator PSD Titus Corlatean, sef al MAE la alegerile din toamna lui 2014, a fost formulata din directia DNA-ului in urma cu exact o saptamana. Suspiciunile in cazul pesedistului sunt de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul si impiedicarea exercitarii drepturilor electorale.

author avatar
Cristina Stefan
85 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger