AcasăPoliticaCati bani s-au strans, pana cum, pentru "Cumintentia Pamantului"

Cati bani s-au strans, pana cum, pentru „Cumintentia Pamantului”

Sculptura realizata de Constatin Brancusi a fost, din nou, subiectul unei intrevederi la care au participat, de aceasta data, prim-ministrul Ciolos, ministrul Culturii, Corina Suteu, precum si a actorilor Victor Rebengiuc si Oana Pellea.

Cum perioada de cateva luni avuta la dispzitie in vederea strangerii celor 6 milioane de euro care, adunate la cele 5 venite din directia Guvernului, pentru readucerea in patrimoniul statului a operei lui Brancusi scade pe zi ce trece, o cifra in dreptul sumei adunate, din donatii, pana la data de fata, a fost facuta publica, in aceasta prima parte a zilei, chiar de catre seful Executivului. Iar cuantumul strans, prin subscriptie publica, este de 129.526 de euro, din cate a anuntat seful de la Palatul Victoria, Ciolso mentionand ca 60 % din aceasta suma s-a strans doar in ultimele zile.

Premierul a subliniat, totodata, ca ar vrea ca sculptura sa poata fie vazuta de toti romanii. „Este o opera unica si pentru ca este singura de acest fel si este unica si pentru ca ea, cred eu, a fost gandita sa fie compatibila cu sufletul neamului romanesc si cu Romania. Si de aceea cred ca avem datoria (…) sa putem sa o pastram in patrimoniul public”, a punctat Dacian Ciolos.

Campania de strangere a sumei respective ar urma sa se incheie la finele lunii septembrie.

sursa foto: Facebook

author avatar
Cristina Stefan
149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger