AcasăPoliticaCatalin Predoiu preia fraiele in PDL

Catalin Predoiu preia fraiele in PDL

Catalin Predoiu are planuri mari cu PDL-ul. Fostul ministru al Justitiei vrea sa construiasca un partid puternic de opozitie, ca mai apoi sa dinamiteze cu el Uniunea Social Liberala.

Pedelistii spera sa-si gaseasca in Catalin Predoiu liderul de care au nevoie
Vasile Blaga, presedinte doar cu functia
Cristian Preda a fost suspendat din partid

Mutarea surpriza pe care ”National” a anuntat-o in premiera s-a produs. Catalin Predoiu a devenit membru PDL si prim-vicepresedinte al partidului. Chiar daca nu s-a instalat bine in functie, democrat-liberalul a tinut sa le arate colegilor ca are un discurs mobilizator demn de un adevarat lider al opozitiei. ”Cred ca PDL are resurse sa redevina acel partid puternic, mai intai de opozitie, apoi de guvernare, are resurse sa scoata USL de la guvernare, sa opreasca aceasta proasta guvernare a USL. Pentru mine e limpede ca USL nu a fost o solutie pentru Romania, nu are competenta necesara sa faca ce a promis. Atunci cand nu esti multumit de o stare de lucru, trebuie sa pregatesti alternativa. Exista o responsabilitate a PDL in acest sens”, a afirmat Predoiu. Ca o dovada-n plus ca este gata sa gestioneze partidul, proaspatul prim-vicepresedinte i-a cerut lui Cristian Preda (suspendat pentru sase luni) sa nu paraseasca definitiv PDL.  ”Draga Cristi, PDL e solutia. Poate ca nu e totul perfect, ai dreptate, poate ca s-au facut greseli. Ai dreptate. Numai cine nu munceste nu greseste. Dar, te rog, ramai aici si, daca ceva nu iti place, incearca sa schimbi. Incearca sa faci din PDL ceva mai bun”i-a transmis Catalin Predoiu colegului sau.

”National” a anuntat in premiera inregimentarea lui Catalin Predoiu in PDL

Au aparut si primii contestatari

Inscrierea fostului ministru al Justitiei in PDL nu a fost, insa, privita cu ochi buni de toti democrat-liberalii. ”Este ciudata si cam primitiva maniera PDL de a saluta intrarea unui nou membru prin executarea unui membru mai vechi: «Predoiu in si Preda out». (…) Cu atat mai mult cu cat Predoiu va ocupa functia pe care a ocupat-o si Preda, aceea de prim-vicepresedinte”, a precizat deputatul PDL Theodor Paleologu. Opinia acestuia a fost impartasita si de consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu. “Intr-un partid democratic nu se fac de pe o zi pe alta functii pentru un om. Se fac alegeri pentru functii. Pentru ca il apreciez pe Catalin Predoiu, beneficiarul functiei tocmai aparute de «primvice», ii atrag atentia ca evenimentul de azi este mai degraba un simptom al unei democratii deficitare”, a punctat si Lazaroiu.

Mai rarut ca-i mai dragut

In ciuda acestor comentarii, majoritatea pedelistilor isi doreste ca partidul sa fie reprezentat de Catalin Predoiu. Lucru care se intampla deja, dupa cum sustin chiar voci din partid. ”Catalin Predoiu va fi cel care va aparea pe sticla, cel care  va transmite mesajul partidului si care va schimba imaginea partidului. Vasile Blaga va fi presedinte doar cu functia, un presedinte de decor. Probabil ca intr-un viitor apropiat Predoiu va prelua PDL-ul cu totul”, a declarat un lider democrat-liberal.

[poll id=”546″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.052 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger