AcasăPoliticaCare sunt cei patru ministri ALDE din viitorul Guvern

Care sunt cei patru ministri ALDE din viitorul Guvern

Calin Popescu Tariceanu

Reprezentantii formatiunii conduse de Tariceanu – presedintele Senatului – si Constantin vor ocupa patru fotolii ministeriale, in urma negocierilor cu partenerii din coalitia de guvernare ajungandu-se la consensul ca ALDE sa numeasca sefi, printre altii, la Ministerul de Externe.

Calin Popescu Tariceanu

Astfel ca, in fruntea acestei institutii urmeaza sa revina Teodor Melescanu, fostul sef al SIE, actualmente senator al ALDE. Totodata, e important de mentionat faptul ca Daniel Constantin, copresedintele ALDE, va detine sefia Ministerului Mediului, simultan cu functia de vicepremier, o astfel de postura urmand sa fie detinuta si de viitorul ministru al Dezvoltarii, in speta Sevil Shhaideh.

De asemenea, din partea ALDE vor veni si viitorul ministru al Energiei, in persoana deputatului Toma Petcu, cat si noul ministru responsabil de relatia cu Parlamentul, in persoana Gratielei Gavrilescu.

In cazul acestora, Biroul politic al ALDE a dat unda verde, urmand ca miercuri sa aiba loc audierile in comisiile de specialitate, urmate de votul de investitura.

Cu doar cateva minute inainte ca Popescu Tariceanu sa nunte, de la Parlament, cele patru nominalizari, Liviu Dragnea trecuse in revista restul propunerilor, lasandu-le, insa, reprezentantilor Aliantei optiunea de a anunta la randul lor cele patru propuneri ce le revin. Care sunt propunerile PSD la nivel de ministri puteti afla AICI.

author avatar
Cristina Stefan
397 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger