AcasăPoliticaCandidatul liberal Narcis Sofianu, o figura atat de noua ca nu-l cunoaste...

Candidatul liberal Narcis Sofianu, o figura atat de noua ca nu-l cunoaste nimeni in Pitesti

Chiar daca nu va castiga Primaria Pitesti, numele liberalului Narcis Sofianu va ramane inscris pe buletinele de vot

Campania “Profil de candidat” in care reporterii “National” iau la bani marunti aspirantii la fotoliile din administratia locala, analizand activitatea si corectitudinea fiecarui candidat in parte, atat din Bucuresti, cat si din principalele orase din tara, continua. Cine sunt, de unde vin, din ce gasca de interese fac parte sau marioneta cui sunt, iata cateva chestiuni asupra carora vom incerca sa facem lumina. Ramane de vazut cati dintre cei prezenti in aceasta rubrica vor dobandi, in final, “Profilul de invingator”.

Chiar daca nu va castiga Primaria Pitesti, numele liberalului Narcis Sofianu va ramane inscris pe buletinele de vot

Pe langa faptul ca e in top la capitolul candidati penali, PNL sufera grav si la capitolul notorietate. Nu putini sunt aspirantii la un fotoliu de primar din partea PNL care abia daca a auzit cineva de ei. Si cel mai bun exemplu in acest sens pare a fi candidatul liberal la Primaria Pitesti, Narcis Sofianu.

Anonim, vreau sa fiu primar!

Prin natura profesiei, cea de avocat, Narcis Sofianu este un tip vocal, dar atat. Cunoscatorii scenei politice argesene spun despre candidatul liberal ca este lipsit de orice susbstanta, iar faptul ca PNL a validat o astfel de persoana denota ca alternativele in partidul condus de Alina Gorghiu si Vasile Blaga sunt zero (lucru care s-a vazut si la Bucuresti). Mai mult, adversarii liberalilor traduc candidatura lui Sofianu prin aceea ca PNL renunta, astfel, la Primaria Pitesti, un oras macinat de interese de toate culorile politice. Pentru ca altfel nu poate fi comentata miscarea PNL, avand in vedere mai ales sondajele din care reiese ca Sofianu  abia daca ar obtine 6 % din voturi. Potrivit presei locale, PNL Arges a efectuat un sondaj de opinie pentru a vedea exact unde se situeaza candidatul partidului, Narcis Sofianu. Numai ca, liderii partidului nu vor sa faca public sondajul pe motiv ca inca nu au fost centralizate toate datele. Surse din PNL sustin, insa, ca Sofianu detine in sondaj doar 6%. Si asta din cauza ca omul nu este cunoscut de pitesteni, afirmatie care este confirmata de un alt sondaj efectuat in randul pitestenilor. In sondajul facut de catre cei de la Avangarde, la comanda unui partid politic, pe un esantion de 1000 de persoane din Pitesti, 70% dintre acestia NU IL CUNOSC pe Narcis Sofianu, desi este de ani buni si conilier judetean. Asadar, candidatul liberal sta extrem de prost la capitolul notorietate, singurul sau avantaj fiind “gura mare”.

Avere si ambitii

In schimb, Sofianu sta bine la capitolul avere. El detine 29 de terenuri in judetul Olt si in judetul Arges, pe o suprafata de aproximativ 232.000 de metri patrati, 4 cladiri dintre care 3 spatii de productie in Olt si un spatiu comercial in Topoloveni. O ciudatenie, insa, a bogatei declaratii de avere o reprezinta faptul ca Sofianu nu are casa si nici masina. In schimb, are timbre si numismatica in valoare de 7.000 de euro.  Chiar daca pare ca s-a dedicat mai mult profesiei de avocat, pe langa ambitia de a ajunge primar, Narcis Sofianu mai are una: aceea de a deveni un adevarat om de afaceri, cel putin la fel de prosper ca fratele sau, Nicolae Sofianu. Dar pana atunci, candidatul liberal poate doar sa se bucure de sprijinul unor oameni de afaceri, precum Gelu Tofan, altul decat mult mai celebrul proprietar al Tofan Grup. Este vorba despre un afacerist pitestean care a intrat de curand pe piata din Romania cu apa de masa imbuteliata Poiana Ursului. Tofan i s-a alaturat lui Sofianu, facand astfel parte din echipa acestuia de consilieri locali.

author avatar
National
915 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger