AcasăPoliticaCand va lua presedintele Iohannis o decizie in privinta numirii lui Horodniceanu...

Cand va lua presedintele Iohannis o decizie in privinta numirii lui Horodniceanu la sefia DIICOT

Liderul de la Cotroceni urmeaza sa ia abia saptamana viitoare o decizie pe marginea numirii lui Daniel-Constantin Horodniceanu la sefia Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

In conditiile in care, in urma cu doua zile, Klaus Iohannis a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii stenograma sedintei in care Daniel Horodniceanu, amanand, asadar, numirea procurorului, seful statului a facut, miercuri, o serie de precizari in acest sens.

Mai exact, a anuntat ca a primit toate documentele solicitate- respectiv inregistrarea integrala a interviului, dar si o serie de documente din sedinta la finele careia Horodniceanu, actualul sef al DIICOT Iasi, a primit avizul CSM-ului. Totodata, presedintele a precizat ca va lua o hotarare in privinta numirii actuia in fruntea DIICOT in urmatoarele zile, insa nu mai devreme de saptamana urmatoare. „O sa iau o decizie saptamana viitoare si va anunt”, a punctat Iohannis, la finele vizitei pe care a facut-o, in jurul pranzului, la Institutul Cantacuzino.

Horodniceanu, propunerea ministrului Justitiei pentru a prelua sefia DIICOT, a fost audiat la CSM lunea trecuta, mai precis pe 4 mai. Va amintim ca aceasta functie este ocupata la acest moment de un interimar, dupa ce Alina Bica a ajuns in vizorul DNA.

author avatar
Cristina Stefan
108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger