AcasăPoliticaCand a aflat Grindeanu ca vine Iohannis la Guvern

Cand a aflat Grindeanu ca vine Iohannis la Guvern

Ziua de miercuri a inceput cu o surpriza la nivelul Palatului Victoria, in sensul in care presedintele a ajuns, cu putine minute inainte de ora 9 si jumatate, la sediul Guvernului, iar dupa ce a disuctat cu premierul Grindeanu, a fost prezent si in sala in care s-a desfasurat sedinta saptamanala a Cabinetului.

Dar nu oricum, ci in calitate de conducator de sedinta, pentru ca, amintindu-va ce prevede Constitutia la articolul 87, presedintele poate conduce intrunirile Guvernului la care ia parte.

Daca din debutul sedintei de Guvern aflam, de la presedintele insusi, ca a decis in cursul diminetii sa-i „faca o vizita domnului prim-ministru” si ca, dupa discutiile avute, „domnul prim-ministru m-a invitat sa particip si sa prezidez aceasta sedinta de Guvern”, in momentul in care, la finele intrunirii Cabinetului, a fost intrebat cand anume a aflat ca va veni primul om in stat la sedinta Palatul Victoria, Sorin Grindeanu a dat urmatorul raspuns: „Am aflat in momentul in care se apropia de Guvern, intr-un mod informal, sa spunem, de la cei are asigura paza. Asa am fost informat. Sa fim clari, e dreptul constitutional al presedintelui de a veni si de a prezida o sedinta de Guvern”.

sursa foto: Facebook

author avatar
Cristina Stefan
357 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger