AcasăPoliticaCancescu, arestat in propria casa

Cancescu, arestat in propria casa

Aristotel Cancescu scapa de arestul preventiv, odata ce judecatorii au considerat ca masura ceruta de procurori, ulterior retinerii sale, nu se justifica.

Dupa ce in cursul zilei precedente a fost retinut, iar ulterior si-a petrecut noaptea departe de casa, fostul sef al Consiliului Judetean Brasov a fost dus, joi, in fata magistratilor de la Tribunalul Bucuresti, anchetatorii DNA propunand, in cazul sau, arestul preventiv pentru 30 de zile.

Judecatorii brasoveni au considerat, in schimb, potrivita masura arestului la domiciliu, una evident mai blanda decat cea la care sperau procurorii care il acuza pe Cancescu de luare de mita si abuz in serviciu, in privinta unor presupusa fapte datand din 2012, in „contextul” precedentei campanii electorale pentru parlamentare. Cand, sustin reprezentantii DNA, Cancescu, la momentul respectiv presedinte al filialei judetene a unui partid politic, „a pretins de la trei persoane bani si alte foloase, constand in suma totala de 105.000 lei si angajarea unor anumite persoane in cadrul Agentiei Judetene de Dezvoltare Durabila, pentru ca in schimb sa ii puna pe cei trei pe pozitii sigur eligibile pe lista de candidati pentru Consiliul Judetean Brasov”.

author avatar
Cristina Stefan
175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger