AcasăPoliticaCancelarul german "l-a tratat pe Ciolos ca pe un copil de mingi",...

Cancelarul german „l-a tratat pe Ciolos ca pe un copil de mingi”, crede Basescu

Traian Basescu

Printre aspecte care s-au discutat in cadrul recentei sedinte a Miscarii Populare, in privinta alegerilor locale si a listei de candidati, Traian Basescu a dus in atentia presei, marti, intr-o conferinta, si un aspect ce tine de recenta vizita a primului-ministru, prima de la investirea din noiembrie, in fruntea Palatului Victorie, pe taram german.

Traian Basescu

Mai exact, s-a oprit asupra discutiilor avute de premierul Ciolos cu , Angela Merkel, cancelarul federal german. In acest sens, Basescu a fost cat se poate de direct in exprimare. „Cred ca l-a tratat pe Ciolos ca pe un copil. De mingi. Inteleg ca Guvernul roman spune ca a fost vizita oficiala, nu a fost o vizita oficiala, ci o vizita de lucru, care nu a avut decat un singur obiectiv- ca doamna Merkel sa-i spuna domnului Ciolos pozitia Germaniei fata de Romania”, e de parere fostul sef al statului.

(foto: gov.ro)

Cat priveste chestiunea intrarii Romaniei in Spatiul Schengen, aspect discutat in cadrul intrevederii de la Berlin, Basescu a readus in atentia publica o concluzie pe care a mai exprimat-o anterior, si anume ca Romania „a ratrat intrarea in Spatiul Schengen in anul 2012”. „Vreau sa va fie foarte clar – sunt documente ale UE care probeaza ca se aprobase in Consiliul European discutarea intrarii, la Consiliul JAI din 2012”, a continuat fostul sef al statului, marti la amiaza, liderul MP invocand faptul ca acest pas nu s-a mai facut, ca urmare a „loviturii de stat aplicata de USL”.

La o zi distanta fata de momentul in care a discutat cu cancelarul german, premierul Ciolos nota, printre altele, pe contul sau de Facebook, urmatoarele aspecte: „intalnire foarte buna cu doamna Cancelar Angela Merkel. Deschiderea pe care am gasit-o aici este cea mai buna dovada ca relatiile noastre sunt pe calea cea buna si dezvoltarea economica se va consolida prin investitii si schimburi comerciale noi.  I-am vorbit doamnei cancelar despre atuurile tarii noastre si despre interesul pe care il avem in a fi parte activa a tuturor proceselor europene, cu atat mai mult a celor dificile cum sunt cele legate de problemele imigratiei”.

222 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger