AcasăPoliticaCamera Deputatilor a adoptat moartea TVR-ului

Camera Deputatilor a adoptat moartea TVR-ului

Un proiect de lege care prevede platirea taxei radio-TV doar de catre abonatii care opteaza pentru accesul la serviciile oferite de cele doua institutii de stat a fost adoptat ieri, tacit, de deputati.

Daca taxa radio-Tv nu ramane obligatorie pentru toata lumea, din TVR-ul condus de Stelian Tanase va ramane doar amintirea

Initiatori ai proiectului sunt nouasprezece parlamentari PPDD, care nu sunt de acord cu dubla taxare radio-TV – respectiv colectarea (obligatorie) a acestei taxe prin intermediul furnizorului de energie electrica, plus platirea ei si prin intermediul contractelor incheiate cu operatorii de cablu. Cetatenii au dreptul sa-si aleaga liber sursa de informare si orice cetatean care detine aparate/dispozitive radio-tv poate sa doreasca sau nu serviciile SRR sau SRTV, sustin semnatarii proiectului. Fara a fi dezbatuta, legea a fost adoptata tacit de Camera – si asta intr-o perioada in care responsabilii TVR cer majorarea taxei, argumentand ca, in caz contrar, televiziunea publica risca sa-si dea duhul. O fina ironie a sortii a facut ca Parlamentul sa voteze, tot ieri, noua componenta a Consiliului de Administratie a TVR, in randul membrilor figurand si viitorul presedinte, Stelian Tanase. Care, daca legea cu pricina nu va fi respinsa de Senat, isi va lua de-o grija, nemaiavand practic ce sa conduca.

[poll id=”728″]

author avatar
Simona Badulescu
484 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger