AcasăPoliticaCalin Popescu Tariceanu este noul presedinte al Senatului

Calin Popescu Tariceanu este noul presedinte al Senatului

Fostul premier e, oficial, al doilea om in stat. Tariceanu a fost votat, luni dupa-amiaza, in fruntea Senatului, functie pentru care au candidat trei senatori.

„Vreau sa ajungem sa traim intr-o tara normala, otara care nu mai e divizata si macinata de conflicte. Voi pune mai presus de orice interesul national”, a declarat Tariceanu, de la tribuna Senatului, odata ce s-a aflat rezultatul votului exprimat in secret, cu ajutorul buletinelor.

Fostul liberal, care activeaza actualmente ca senator independent, a primit 93 de voturi „pentru”, in timp ce candidatul propus de fostul sau partid, PNL, Marius Obreja, a obtinut  45 de voturi „pentru”, iar propunerea democrat liberalilor, Dumitru Oprea, doar 15 voturi favorabile investirii sale in aceasta functie.

Calin Popescu Tariceanu a fost propus pentru sefia Senatului de PSD, PC, UNPR si UDMR, dupa ce Crin Antonescu si-a anuntat demisia, saptamana trecuta. Interimatul a fost asigurat de social democratul Cristian Dumitrescu.

162 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger