AcasăPoliticaBusoi vrea construirea, in Capitala, a celui mai mare spital de urgenta...

Busoi vrea construirea, in Capitala, a celui mai mare spital de urgenta din estul Europei, dar si consolidarea cladirilor cu risc seismic

Tanarul politician desemnat de tabara liberala pentru a intra in cursa pentru Primaria Capitalei, din acest an, ar vrea ca in Bucuresti sa fie construit o unitate spitaliceasca de urgenta de o capacitate considerabila.

Amintind de tragedia de la „Colectiv”, mai precis de incendiul care a cuprins, in seara zilei de 30 octombrie, clubul aflat in sectorul 4 al Bucurestilor, si soldat cu 63 de morti, prim-vicepresedintele PNL, Cristian Busoi, a adus in discutie, luni, intr-o conferinta, necesitatea construirii unui „mare spital de urgenta”. Iar intentia sa este ca in Capitala sa existe cel mai mare spital de urgenta din estul Europei. „Bucurestiul nu are o infrastructura sanitara capabila sa faca fata tuturor problemelor generate de o trauma colectiva”, considera fostul europarlamentar.

In alta ordine de idei, liberalul a adus in discutie situatia imobilelor a caror strucura de rezistenta este considerata de risc, fiind incadrata la clasa I si II de risc seismic, sustinand ca e nevoie ca lucrarile de consolidare a acestora sa inceapa cat mai repede.  „In cazul unui cutremur, „Colectiv” se poate multiplica de cateva zeci de ori. Exista- si aici e important sa nu alarmam populatia- (…) nenumarate dezbateri si evaluari – in cazul unui cutremur de peste 7 grade pe scara Richter putem vorbi de un numar foarte mare de victime. (…) Cred ca viitoarea administratie a Bucurestiului va trebui sa asume demararea unui program de reabilitare a cladirilor cu risc seismic, care sa fie prioritatea Bucurestiului”, a subliniat Busoi, vehiculand un numar de 672 de imobile aflate in aceasta situatie.

sursa foto: facebook/Cristian Busoi

author avatar
Cristina Stefan
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger