AcasăPoliticaBugetul pe 2014, adoptat pe repede-inainte

Bugetul pe 2014, adoptat pe repede-inainte

Parlamentarii au lichidat repede bugetul, ca sa aiba Traian Basescu ce sa le trimita inapoi

Plenul comun al celor doua Camere a adoptat, ieri, bugetul pe anul 2014. Din aproape 600 de parlamentari, doar 423 au fost prezenti si au votat:  346 ”pentru”, 49 ”contra”, iar 7 s-au abtinut.

Parlamentarii au lichidat repede bugetul, ca sa aiba Traian Basescu ce sa le trimita inapoi

Spectacolul adoptarii bugetului a fost, ieri, doar o repetitie, fapt cunoscut de alesii care asteapta acum ca Traian Basescu sa le returneze opera. De aici si viteza cu care a trecut proiectul prin Parlament, parlamentarii stiind din start ca-si pierd vremea. Ca sa-si traga totusi cenusa pe turta sa, Victor Ponta pune adoptarea bugetului in timp record pe seama faptului ca nu sunt prevazute taieri: ”In sfarsit nu se mai taie de la oameni”. Si cum nu este dispus sa renunte la scumpirea carburantilor, prin majorarea accizei, Victor Ponta a dat glas solutiei care le permite lui si presedintelui Basescu sa se joace cat vrea muschiul lor electoral cu bugetul: ”Poate sa promulge bugetul asigurarilor sociale si eventual sa retrimita bugetul ca sa-si faca ambitia. Pensiile marite nu se pot da decat daca promulga bugetul asigurarilor sociale”.

Dupa sugestia constructiva, Ponta a aruncat si sageata: ”In toate tarile europene, dezbaterea bugetului e atributul puterii si opozitiei in Parlament (…) Nicaieri nu participa regele sau regina”.

author avatar
Simona Badulescu
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger