AcasăPoliticaBoc si Tise, dati pe mana procurorilor

Boc si Tise, dati pe mana procurorilor

De pe Cluj Arena, pedelistii Emil Boc si Alin Tise ar putea ajunge direct in fata procurorilor. Asta dupa ce Executivul a anuntat ca va sesiza Parchetul pentru neregulile descoperite de Corpul de Control al premierului in alocarea fondurilor pentru construirea stadionului din Cluj-Napoca.

Emil Boc si Alin Tise, vizati de o ancheta a Corpului de Control al premierului

Proiectul de Hotarare de Guvern, prin care cabinetul condus de Emil Boc a acordat 60 de milioane de lei din Fondul de rezerva pentru Cluj Arena, nu respecta prevederile legale, sustin inspectorii Corpului de Control al premierului. In aceasta hora a ilegalitatilor, pe langa Emil Boc si Alin Tise, mai sunt prinsi si fostii ministri Traian Igas si Gheorghe Ialomitianu, au mai precizat reprezentantii Guvernului. Raportul  a fost insa defiintat de Emil Boc, care a afirmat din start ca ne aflam in fata unei rafuieli politice.

Alin Tise

„Proiectul de Hotarare de Guvern privind Cluj Arena a fost adoptat cu respectarea tuturor prevederilor legale, astfel incat, din acest punct de vedere, banii au fost alocati pentru ca si la Cluj-Napoca, la fel ca la Bucuresti, sa avem un stadion de Champions League. Precizez ca in aceeasi sedinta de Guvern am alocat 35 de milioane de euro pentru National Arena din Bucuresti, exact prin aceeasi procedura si prin aceleasi mecanisme. Ce sa inteleg din raportul Corpului de Control al premierului Ponta ca orice investitie la Cluj este ilegala si orice investitie in Bucuresti este legala? (…) Este evidenta conotatia politica a acestui demers si cred ca mai mult o sa ii enerveze pe alegatori decat sa-i faca sa voteze cu Ponta”, a mai spus Emil Boc.  La randul lui, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise a anuntat ca va depune o plangere penala impotriva premierului Victor Ponta sub acuzatia de abuz in serviciu. „Corpul de Control al premierului nu are competente de control la Consiliul Judetean. Este vorba despre politie politica exercitata de dictatorul Ponta, un premier care are practici securistice, ceea ce ne arata o escrocherie si o mizerie fara margini.  Depun plangere penala la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj pentru abuz in serviciu si constituire de grup infractional organizat impotriva lui Victor Ponta si a Corpului de Control al premierului”, a precizat Tise.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
430 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger