AcasăPoliticaBobarnace pentru Maior la bilantul SRI

Bobarnace pentru Maior la bilantul SRI

Instalat de cateva saptamani la conducerea Serviciului Roman de Informatii, Eduard Hellvig a fost cel care a prezentat bilatul institutiei pe 2014. In prezenta presedintelui Klaus Iohannis, directorul SRI a vorbit de realizari dar si de „erorile din trecut”.

Mandatul lui George Maior, „tocat” de noul sef al SRI

Fara sa sufle o vorba despre predecesorul sau, Eduard Hellvig a tinut sa treaca in revista si aspectele negative. „Este primul meu bilant si vine intr-un moment special in care SRI aniverseaza 25 de ani de la intiintare. ”Chiar daca au mai existat greseli, nu au fost de natura sa afecteze securitatea nationala. SRI si-a dozat eforturile pe o serie de prioritati: peste 8.000 de informari pentru beneficiarii legali. Harta riscurilor la adresa securitatii: context regional tensionat. SRI a anticipat corect. Contraspionajul a crescut ca intensitate in 2014, dar amenintarea va ramane la un nivel scazut”, a declarat seful SRI. La randul lui, presedintele Klaus Iohannis  a precizat ca va sta cu ochii pe SRI. „In viziunea mea, principiul care trebuie sa defineasca abordarea in domeniul securitatii este cel al cooperarii. Presupune o buna comunicare si o relationare a serviciului cu partenerii si beneficiarii sai, cu institutiile care vegheaza asupra activitatii sale si chiar cu societatea in ansamblul sau. Voi urmari cu atentie conduita serviciului care ma astept sa fie una echilibrata, neutra fata de jocurile politice, si in relatie cu societatea”, a mai spus seful statului.

Oprea „l-ar racola” un pic

Gabriel Oprea a deschis usa UNPR pentru George Maior. Larg de tot, desi fostul sef al SRI a declarat ca nu este interesat de o cariera politica.  „In orice secunda l-as aduce pe George Maior la UNPR. (…) Nu stiu daca George Maior isi doreste sa mai faca politica sau sa revina in politica, dar domnul Maior este un brand, un om de mare valoare, un om de cuvant. Un om care a spus ca isi va da demisia dupa alegeri si care s-a tinut de cuvant, un roman adevarat”, a declarat presedintele UNPR.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
773 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger