AcasăPoliticaBlaga, in chestiunea refugiatilor: Pe de o parte solidaritate, dar in acelasi...

Blaga, in chestiunea refugiatilor: Pe de o parte solidaritate, dar in acelasi timp sa ne cerem si noi drepturile

Fostul ministru de Interne considera ca e nevoie ca statele din UE sa dea dovada de solidaritate in chestiunea refugiatilor.

In acest sens, Blaga nu e deloc pe aceeasi lungime de unda cu fostul sef al statului si coleg al sau din PDL, respectiv cu Traian Basescu.

In conditiile in care chiar si seara trecuta, intr-o interventie la postul B 1 Tv, fostul presedinte a reiterat faptul ca, in opinia sa, ar fi o greseala daca Romania s-ar numara printre statele care primesc pe teritoriul sau imigranti, Vasile Balaga vede lucrurile intr-o alta lumina – mai putin categorica- si spune ca e nevoie de dialog, de negocieri in care sa se tina cont de capacitatile statului de a primi imigranti, dar si de fondurile pe care le implica un astfel de proces. „Nu sunt de acord cu pozitia domnului fost presedinte Traian Basescu. Exista un fundament al UE (…) si el se refera in principal la solidaritate. (…) Acum este vorba despre intreaga Uniune Europeana, aflata in aceasta situatie datorita refugiatilor -care, intr-adevar, nu sunt toti refugiati de razboi, unii sunt si economic”, considera copresedintele PNL.

Nu in ultimul rand, prezent, vineri, la Eforie Nord, la o intrunire a tinerilor liberali, Blaga a atras atentia asupra faptului ca Romania nu este inca membru al spatiului Schengen. „Noi trebuie sa ne asumam partea noastra de contributie aici si trebuie sa si cerem din partea UE ca sa beneficiem si de o parte din fondurile care se utilizeaza in astfel de situatii. (…) Pe de o parte, da, solidaritate, trebuie sa negociem la capacitatile pe care le avem, cota de refugiati pe care sa-i primim, dar in acelasi timp sa ne cerem si noi drepturile. Noi meritam de mult timp sa fim stat membru Schengen si nu suntem. Ori acesti oameni intra in spatiul UE prin state Schengen„, a conchis Blaga.

105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger